A McLaren hamarosan új fejlesztéseivel meglepi a rajongókat

A McLaren hamarosan új fejlesztéseivel meglepi a rajongókat
Kép forrása: hu.motorsport
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Nem kell Imoláig várni a McLaren első nagyobb fejlesztési csomagjáig

A McLaren csapat májusra tervezi az MCL38 autó első komolyabb fejlesztését Lando Norris és Oscar Piastri vezetésével, ami az új specifikációval várhatóan a május 5-ei Miami Nagydíjra érkezik. Jelenleg a csapat ígéretes formában van a 2024-es szezonban, de még további fejlesztésekre van szükségük az élmezőnybe való bekerüléshez.

A fejlesztés nem csupán a teljesítményt növeli, hanem az autó gumikkal való bánásmódját is javítja, különösen figyelembe véve a hátsó gumik kopásának jelentőségét a következő versenyek során. A csapatfőnök szerint legalább még egy környi fejlesztés szükséges lesz a versenytársakhoz való felzárkózáshoz, különösen a gumik kopásának szempontjából.

A jelenlegi versenyzők, Norris és Piastri a negyedik és ötödik helyen kvalifikálták magukat a következő nagydíjra. A csapat küszködik a hátsó gumik kezelésével, míg az első abroncsok kopása kevéssé jelent problémát. A változó pálya viszont kihívást jelent, a hőmérséklet befolyásolhatja a gumik viselkedését és tapadását a versenyzés során. Lényeges, hogy folyamatosan fejlesztenek, hogy versenyképesek maradjanak az élmezőnyben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések